HTML

Flashlectic

Látok valamit és arról eszembe jut valami, amiről megint eszembe jut valami. Témákat vetek fel, ihletet keresek/adok, a többi rajtatok múlik. Nem szállok be a versenybe, hogy mindenkinél előbb informáljalak titeket a trendekről, legfrissebb kampányokról, boltba érkező ínyencségekről, de nyitva tartom a szemem, és ha találok valami izgalmasat, szólok.

Címkék

2009.04.29. 21:59 BYS

A szakácsnadrág

Címkék: fogalom munkaruha

Ezt mindig nagyon különösnek találtam. Van még egy olyan szakma, ahol az egyenruha már-már kínosan kreatív kell legyen? Rettentő piperkőcök a szakácsok (nem csak a gatya, ott vannak még a gombok is, nevükkel hímeztetett kabátok).
Van aki tudja Önök közül, honnan ered ez a sokszínűség a szakács- és cukrászgatyáknál?
Még nem volt olyan kezdeményezés, hogy a menő utcai viselet nagyágyúit felkérjék szakácsgatyamintát tervezni?

Amúgy a munkaruházat téma önmagában is megérne egy blogot.
Rögtön itt van a személyre szabás kérdésköre. Mindenkinek megvannak a saját technikái, hogyan tudja átalakítani az az egyenruhát, hogy kifejezésre jutassa személyiségét.
Na, kiben bukkanatak fel emlékek iskolaköpeny átszabásról?
Ma reggel láttam pont egy gyönyörű példát (persze semmi fényképező eszköz nem volt nálam): egy napbarnított munkás a láthatósági mellényének két szárát alul lazán megcsomózta, mint a tengerparti homokban a tábortűz és Elvis körül lejtő lányok az ingüket (a pasijuk ingét).
 

Uhh, és akkor nem is beszéltünk még azokról a márkákról, viseletekről, amik munkásruházatból váltak utcai divattá. Na, akkor tervbe veszem apránkét csepegtetni ehhez a témához is. Bár azt hiszem ez már disszertáció lehetne.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashlectic.blog.hu/api/trackback/id/tr631308001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása